Bella Lugano

Vakantie chalets aan het Luganomeer in Porlezza, noord Italië

Camping

International sport camping met zwembad en glijbanenInternational sport camping

is een typisch Italiaanse camping en ligt in een schitterend Alpengebied. Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het over het algemeen aangenaam weer. De levendige camping in de maanden juli en augustus beschikt over ruim 900 plaatsen en is gelegen direct aan het mooie dorpje Porlezza en het Luganomeer. De camping is geschikt voor bezoekers van jong tot oud.

Voor uw beeldvorming: de afstand Utrecht en camping Porlezza is 975 kilometer.

Zwembad met glijbanen

Groot, mooi zwembad met 3 glijbanen en twee baden in een zwembad van 27 bij 25 meter, geopend van eind mei tot midden september. Prettige bijkomstigheid is het niet hoeven dragen van badmutsen wat nogal eens voorkomt bij Italiaanse campings en tevens zijn boxershorts als zwemkleding gewoon toegestaan.

Meer van Lugano

De camping is gelegen aan het Italiaans/Zwitserse Luganomeer uiteraard kan volop in het meer worden gezwommen en diverse watersporten worden beoefend. Er is tevens gelegenheid om te vissen, waarbij ter plaatse een aan te schaffen visakte verplicht is. Watersportmogelijkheden, zoals zwemmen, surfen en zeilen. Motorboten zijn toegestaan. Haven is op de camping zelf aanwezig en sinds 2013 kan er bij ons een ruime en goed toegangbare havenplek worden gehuurd.

Restaurant en discotheek 

Af en toe live-muziek avonden en met enige regelmaat in juli/augustus.  Bij de ingang van de camping bevind zich de receptie, discotheek en ook het restaurant en (afhaal)pizzeria il Pinguino. Bij dit restaurant is het goed en voordelig eten sinds 1979 en is nog steeds in handen van een en dezelfde familie. De disco/bar/pub is geopend in de maanden juli en augustus en gaat tot de late uurtjes door, houd hier rekening mee.

Aan de receptie wordt behalve Italiaans ook  Engels en Nederlands gesproken (gegevens 2014)

Faciliteiten

  • Receptie is dagelijks open tijdens het hoogseizoen van 7.00 tot 21.00u.
  • Tennisbaan, voetbalveldje, trampolines, speeltuin.
  • Wasserette met wasmachines en droger.
  • Op de camping zijn diverse wifi steunpunten aanwezig zodat op je eigen veranda  internet beschikbaar is. Tickets te koop bij de campingwinkel of receptie.
  • Camping winkel open tijdens hoogseizoen anders te vinden in het dorp Porlezza op 10 minuten lopen.
  • Eenvoudig animatieprogramma in het hoogseizoen.
  • Haven op camping, huur ligplaats mogelijk bij BellaLugano.