Bella Lugano

Vakantie chalets aan het Luganomeer in Porlezza, noord Italië

Milaan

Milaan bezoeken is fantastisch. Enige planning van wat je graag wilt ontdekken in Milaan is aan te bevelen. Het is best groot en bezienswaardigheden liggen aardig verspreid. Natuurlijk helpt het als je handig bent met de Metro. Dit werkt super en snel. De kosten blijven ook nog leuk. Maar lopen is natuurlijk ook aan te bevelen. Er zijn zoveel mooie gebouwen, als je goed oplet knusse binnenpleintjes.

Er zijn stukken van Milaan die niet zo heel veel bijzonders hebben te bieden zoals Porta Romana en Zone Solari, maar waar je dus heerlijk in rust rond kunt lopen. Natuurlijk kun je ook de drukte opzoeken in kunstenaarswijk Brera of Corso Genova & Via Torino, waar het ’s avonds ook wat meer leeft. Het drukst is het natuurlijk in het centrum van Milaan, maar ’s avonds is het er stil en verlaten. Ook het voetbalstadion van de culs AC Milaan en Inter Milaan is zeker een bezoekje  waard. Tijdens een rondleiding heeft men toegang tot onder andere de kleedkamers de tribunes de persruimte etc.

Het echte avond terras gebied vind je in de wijk Zone Naviglio. Het kan er behoorlijk druk zijn. Er zijn ’s avonds kraampjes met de bekende sieraden, tassen, schilderijen enz. Er liggen ook boten in de grachten waar je een hapje en of drankje kunt nuttigen. Er zijn verschillende winkels restaurants en cafe’s. Heel sfeervol allemaal.